UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони вночі знищили 24 з 28 російських ударних безпілотників

Два БпЛА були локаційно втрачені через протидію РЕБ

В ніч на 12 жовтня Повітряні сили ЗСУ та інших підрозділів Сил оборони України знищили 24 ударні безпілотники з 28, які були запущені по території нашої країни російською армією. Пуски БпЛА відбувалися з Бєлгородської та Курської областей, а також Краснодарського краю РФ. 

«В результаті протиповітряного бою збито 24 ворожих БпЛА у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях», – йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ у Telegram-каналі.

До відбиття атаки залучалися зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи. Заявляється, що внаслідок активної протидії РЕБ два ворожі безпілотники були локаційно втрачені.

Читайте також: Очільник ЦПД: Нічна атака — приклад того, що росіяни використовують Shahed'и для розвідки

Нагадаємо, в ніч на 12 жовтня російські війська вдарили по Запоріжжю керованими авіаційними бомбами. У результаті атаки поранення отримали щонайменше троє людей, зокрема 12-річна дівчинка. 

9 жовтня ЗСУ успішно уразили базу зберігання БпЛА Shahed 131/136 поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї РФ. За інформацією Центру національного спротиву, росіяни планують розпочати виробництво Shahed 131/136 на захоплених підприємствах у тимчасово окупованих східних регіонах України.