UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони вночі збили 17 із 23 «шахедів»

У ніч на середу, 24 липня, російські війська атакували південь та центр країни ударними БпЛА типу «Shahed», а також завдали удару балістичною ракетою «Іскандер-М» по Харківській області. Загалом сили протиповітряної оборони за ніч збили  17 «шахедів» та вісім розвідувальних дронів.

Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, всього радіотехнічними засобами українські захисники зафіксували над Україною 23 ударних БпЛА росіян. До відбиття атаки залучили мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил. В результаті протиповітряної роботи  ліквідували 17 ворожих БпЛА. Більшість із них в повітряному просторі Одеської області.

Також впродовж минулої доби Сили оборони України на різних напрямках ліквідували  щонайменше вісім розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: чотири – “Zala”, два – “Supercam”, два – “Орлан-10”.

Читайте також: Росіяни посилено атакують на семи напрямках – Генштаб

Вночі російські окупанти завдали удару по Ізмаїлу в Одеській області. Внаслідок атаки пошкоджений порт, а також сильно постраждав п’ятиповерховий житловий будинок. На щастя люди не загинули, але є поранені.