UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони вдарили авіацією та ракетами по російському ЗРК та станції РЕБ – Генштаб

Російські війська двічі атакували українські позиції у Кринках.

На фронті протягом 6 квітня зафіксовано 50 бойових зіткнень. Загалом, російські війська завдали 8 ракетних та 83 авіаційних удари, повідомив у вечірньому зведенні Генштаб Збройних сил України.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Ракетні війська ЗСУ вдарили по двох районах зосередження озброєння та військової техніки, одному пункту управління БпЛА, одній станції РЕБ окупантів.

Читайте також: Вдалося стабілізувати наші позиції на фронті – Зеленський після засідання Ставки

На куп’янському напрямку ворог не проводи наступів. На лиманському напрямку наші воїни відбили сім атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На бахмутському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Виїмка, Спірне, Богданівка, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. На авдіївському напрямку наші захисники відбили п’ять атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. 

Читайте також: Більшість українців не вірять, що війна закінчиться у 2024 році – опитування

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. На оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. 

На Херсонському напрямку ворог здійснив дві безуспішні атаки на наші підрозділи на лівобережжі Дніпра. 

Раніше у Генштабі повідомили, що упродовж останніх кількох днів відбулася одна з наймасовіших спроб російської армії прорвати оборону на авдіївському напрямку. Воїни 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ведуть запеклі бої та дають потужну відсіч окупантам. Лише за 6 квітня десантники успішно відбили 11 російських атак та знищили 16 одиниць техніки.