UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили оборони отримали два вітчизняні дрони Raybird-3: що про них відомо

Їх перевага - велика тривалість польоту, тож ці БПЛА розраховані на дальню розвідку. 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Сили оборони отримали на озброєння два українські безпілотні авіаційні комплекси Raybird-3. На своєму Telegram-каналі він розповів, що ці БПЛА здатні долати відстань у 2 500 км, вони можуть залітати в тил до ворога й працювати навіть попри радіоелектронну боротьбу.

Федоров зазначив, що цей вид БПЛА розрахований на дальню розвідку. Його перевага - це тривалість польоту. 

Характеристики:

"Raybird-3 гарно проявив себе під час контрнаступу на Харківщині. Окупанти намагалися збити дрон із комплексу БУКу біля Балаклії. Але не змогли, - розповідає Федоров. - Raybird-3 не лише врятувався від атаки, а простежив за ворожим комплексом, який поїхав на перезарядку. Далі дрон передав координати артилеристам. А вони добре відпрацювали по складу боєприпасів окупантів". 

Очільник Мінцифри впевнений, що ці дрони допоможуть нашим захисникам під час майбутнього контрнаступу. 

Читайте також: В Києві відкрилася виставка-аукціон на підтримку спецпідрозділу ЗСУ "Крила", що створює власну флотилію FPV дронів-камікадзе (фоторепортаж)

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін на початку дев'ятого засідання "Рамштайну" заявив, що країни-союзниці допоможуть Україні перейти у контрнаступ вже цієї весни, аби звільнити території, які окупувала Росія. За його словами, держави Заходу  спільно та у терміновому порядку передадуть нам обіцяну необхідну допомогу.