UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сталева ластівка: Сили безпілотних систем ЗСУ розпочали рекрутинг

Символом нового роду військ стала сталева ластівка

Вадим Сухаревський, командувач СБС

Вадим Сухаревський, командувач СБС

11 червня у Києві відбулася презентація Сили безпілотних систем ЗСУ, які очолив полковник Вадим Сухаревський. 

«У нас є гарна перспектива для перемоги у війні проти рф. Цю перемогу ми можемо досягти завдяки вашому розуму, вашій наполегливості та завдяки тому, що ви робите, аби захистити життя та здоровʼя наших військовослужбовців, дедалі більше залучаючи до виконання бойових завдань у повітрі, на землі та на морі – роботів і безпілотні системи», – зазначив на презентації перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, повідомляє Міноборони.

«Ми показали сьогодні усьому світу, що Україна відійшла від консервативного підходу. Сьогодні ми створили прецедент. Таким чином, ми готові диктувати правила цієї війни для подальших успіхів», – сказав під час заходу очільник Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський.

Читайте також: В Україні прийняли на озброєння 9 нових роботизованих систем

Символом Сил безпілотних систем стала Сталева ластівка – один з найшанованіших в Україні птахів. 

«Миролюбиве створіння, що перетворюється на холоднокровну машину помсти для своїх кривдників. Швидкий та маневрений птах-будівельник, поява якого є символом звістки. Поява нашого технологічного птаха – є звісткою про те, що Україну чекає перемога в цій нерівній війні!», – пояснюється вибір символу на сайті Сил безпілотних систем. 

У своєму Telegram-каналі новий рід військ розмістив перший презентаційний ролик. 

Також на сайті Сил безпілотних систем можна заповнити анкету для того, щоб потрапити до їхніх лав. 

Читайте також: Міноборони показало, як працюють нові роботизовані системи у ЗСУ

Нагадаємо, 6 лютого президент України Володимир Зеленський видав указ №51/2024 «Про нарощування спроможностей сил оборони», який передбачав створення у складі Збройних сил України окремого роду сил – Сил безпілотних систем. У свій час Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що головним рушієм російсько-української війни є розвиток безпілотних систем озброєнь.