UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія мобілізує 4 тисячі військових для участі в українському мирному саміті

Небо над Бюргенштоком  патрулюватимуть винищувачі Hornet.

Швейцарська армія мобілізує близько чотирьох тисяч військових для посилення безпеки під час мирного саміту України, який відбудеться 15 і 16 червня в Бюргенштоку і на який запрошені лідери 160 країн. Про це пише  El Mundo.

Контингент планують розгорнути вже з понеділок. Він діятиме до 19 червня і допомагатиме поліції кантону Нідвальд, де розташований Бюргеншток, у виконанні таких завдань, як захист критично важливих об’єктів, спостереження за повітряним простором і матеріально-технічне забезпечення, йдеться у заяві Федеральної ради - уряду Швейцарії.

В уряді також додали, що з 13 по 17 червня будуть застосовані певні обмеження щодо повітряного простору, зокрема для некомерційних польотів, а також польотів дронів та інших безпілотних об'єктів. Територія  буде постійно патрулюватися за допомогою винищувачів F/A-18 Hornet.

Нагадаємо, що Сполучені Штати на саміті миру у Швейцарії 15-16 червня представлятиме віцепрезидентка США Камала Гарріс. Раніше Штати підтвердили участь, але не зазначили рівень представництва. 

Наразі Україна вже має підтвердження від 106 країн щодо участі в Саміті миру.

З огляду на особливий рівень відносин Китаю з росією українська влада всіма доступними засобами намагається домогтися його присутності на червневому Саміті миру. Чи погодиться Пекін, який просуває власний "мирний план" і альтернативну конференцію, відправити свого представника на форум у Швейцарії? Чи змінилася його позиція стосовно російсько-української війни й чи може Київ розраховувати на вплив Пекіна на Москву для припинення російської агресії проти нашої країни?

"Чому для України важлива участь Китаю в Саміті миру?"  — розповідає Наталія Бутирська.