UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шпигуна РФ засудили на 15 років за ґратами: налагодив свою агентурну мережу в Україні

Наразі він переховується на території РФ.

На 15 років засудили агента ФСБ Іванченка Александра. Він створив власну агентурну мережу в Україні та готував теракти проти ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Засудженим є шпигун РФ, який працює на управління ФСБ у Красноярському краї. Він особисто керував збором інформації з прифронтових районів та підготовкою диверсій проти Сил оборони.

У 2017 році Іванченко завербував киянина, а згодом після виконання "тестових" завдань, так би мовити, законсервував його. Після початку повномасштабного вторгнення Іванченко "активував" агента з Києва і наказав прибути до Чернівецької області. Завербований агент мав дізнатися і передати РФ локації залізничних вузлів і логістичних складів, які беруть участь у перекиданні українських військ на фронт.

Читайте також: У Польщі затримали російського шпигуна

Ці дані потрібні ворогу для організації вибухів на інфраструктурних об’єктах Буковини. СБУ затримала зрадника на початку 2023 року.

З-поміж іншого, Іванченка цікавили координати місць дислокації СБУ та полку "Азов". Але шпигун РФ не отримав цю інформацію.

Суд визнав винним Іванченка за ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає відповідальність за шпигунство. Суд призначив агенту ФСБ 15 років за ґратами. Оскільки чоловік переховується на території РФ, правоохоронці вживають заходів для притягнення його до відповідальності.

Нагадуємо, підозру в державній зраді отримав агент ФСБ, якого затримали в Закарпатській області. Він допомагав окупантам захоплювати Сєвєродонецьк.