UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шойгу чутливий до порівняння з Прігожиним – британська розвідка

Його ймовірний візит в Україну був пов'язаний із рішенням можливого нового наступу на Вугледар.

Міноборони Росії 4 березня оприлюднило відео буцімто візиту в Україну міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Є ймовірність, що це частково стало відповіддю на нещодавні кадри власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, який відвідує своїх бійців на передовій, вважають експерти управляння розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

«ПВК «Вагнера» веде гучні суперечки з Міністерством оборони Росії, і Шойгу, ймовірно, чутливий до порівняння з Пригожиним», - вважають експерти.

Зокрема єдиним російським польовим командиром, показаним на відео, був генерал-полковник Рустам Мурадов, який відповідає за Вугледарський напрямок Донецької області, і де за останні три місяці провалилися кілька штурмів.

Аналітики зазначають, що донедавна російське командування, ймовірно, розглядало прорив у Вугледарі як ключовий спосіб досягти оперативно-значимого прориву українських позиції.

«Російські експерти, ймовірно, зіткнулися з дилемою: піти на ще один штурм Вугледара чи підтримувати інтенсивні бої далі на північ поблизу Бахмута та Кремінної», - кажуть у британській розвідці.

Читайте також: Прігожин не виключає, що російський фронт може посипатися, а Крим — впасти

Нагадаємо, що згідно з рішенням Ставки Верховного головнокомандувача України 6 березня було прийнято рішення продовжити оборону Бахмута.

За оцінками розвідки НАТО, втрати російських військ під час оборони Бахмута склали п’ять до одного порівняно з українською стороною. Загалом, за західними оцінками, регулярні війська та ворожа приватна військова компанія «Вагнер» втратили під Бахмутом від 20 до 30 тисяч людей.