UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шойгу через два дні після рейду в Бєлгородську область пригрозив "оперативною реакцією". Мабуть, наступного разу

Росія продовжує воювати з українськими бійцями навіть там, де вони не з'являються. 

Міністр оборони Сєргєй Шойгу після рейду російських добровольців в Бєлгородську область нарешті прокоментував інцидент, пообіцявши реагувати "вкрай жорстко і оперативно". Щоправда, глава Міноборони РФ мабуть мав на увазі майбутні атаки, адже після  подій у Грайворонському районі минуло вже більш як два дні.  

"Під час контртерористичної операції ударами авіації, вогнем артилерії та активними діями підрозділів прикриття Державного кордону Західного військового округу націоналістичні формування були заблоковані та розгромлені, - заявив Шойгу росЗМІ, розповівши також про знищення нібито 70 українських бійців разом з озброєнням. - Залишки націоналістів відкинуто на територію України, де по них продовжувалося нанесення поразки до повної ліквідації". 

Україна вже неодноразово заперечувала своє проникнення на територію Росії 22 травня. Ба більше, сьогодні видання NYT підтвердило, що Сили оборони під час цієї операції займалися лише захистом кордону на випадок, якби російська армія вирішила здійснити контратаку. Очевидно, що кордон України ЗСУ посилено захищають на постійній основі, оскільки з 24 лютого 2022-го наша держава перебуває в стані війни з Росією. 

Читайте також: Сили оборони не брали участь у рейді в Бєлгородську область, але вони захищали кордон — NYT

Нагадаємо, вранці 22 травня у Грайворонському районі Бєлгородської області пролунали вибухи, після чого місцева влада повідомила про проникання ДРГ на територію РФ. Через деякий час у легіоні "Свобода Росії" та у Російському добровольчому корпусі заявили, що військові цих формувань "повністю звільнили" Козинку та вже увійшли у Грайворон. Як наслідок, місцева влада ввела в регіоні "режим контртерористичної операції". Його вже скасували.