UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль розповів, скільки дронів виготовлять в Україні до кінця року

Крім того, український ВПК збільшує обсяги виробництва артилерійських систем і броньованої техніки.

Україна до кінця 2024 року виготовить 1,5 млн дронів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

За його словами, Україна працює з партнерами щодо збільшення постачання зброї та над розвитком власного ОПК. 

“До кінця року виготовимо 1,5 млн дронів. Не лише випускаємо безпілотники, а й готуємо кадри для управління ними", – сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна та Фінляндія планують спільне виробництво дронів

Також Шмигаль зазначив, що Україна продовжує реалізацію власної ракетної програми. Крім того, український ВПК виходить на значні обсяги виробництва артилерійських систем і броньованої техніки.

"Налагоджуємо спільні виробництва з партнерами, а також залучаємо кошти партнерів щодо купівлі української зброї для України", – додав прем'єр.

Він нагадав, що виробництво зброї зросло втричі у 2023 році. Зокрема кожен другий боєприпас у зоні бойових дій – український.

Нагадаємо, керівниця проєкту Victory Drones Марія Берлінська вважає, що виготовлення одного мільйона дронів для Сил оборони України до кінця 2024 року є цілком досяжним завданням, однак цієї кількості буде недостатньо, враховуючи потреби у фахівцях. Берлінська підрахувала, що якщо 4-5 тисяч операторів будуть використовувати по одному дрону щодня, то щомісяця знадобиться близько 150 тисяч дронів, а на рік — майже два мільйони. У реальності ж, на кожного фахівця йде по 5-10 дронів щоденно.