UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щодня на позиції українських захисників росіяни скидають приблизно сто КАБів — Міноборони

За словами заступника міністра, це основний інструмент терору з боку РФ.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Щоденно росіяни скидають на українські міста та села близько сотні керованих авіаційних бомб (КАБ). Як повідомляє перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у коментарі «Інтерфаксу», тепер ворог застосовує комбіновані засоби ураження, аби посилити свій терор.

«Наразі масове застосування КАБів — один з основних інструментів російського терору», — додав Гаврилюк.

Читайте також: Росіяни масовано атакували КАБами північ Харківщини, у регіоні пролунали вибухи

Він підкреслив, що російські командири усвідомлюють неминуче вогневе посилення ЗСУ завдяки надходженню нової зброї, зокрема літаків F-16. Тому, через зменшення шансів на успіх на фронті, ворог намагається саме зараз посилити інтенсивність бойових зіткнень. Гаврилюк зазначив, що для протидії російському терору українцям потрібні системи ППО та сучасні винищувачі.

Нагадаємо, начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов повідомляв, що скоро українські захисники розпочнуть випробовування КАБів вітчизняного виробництва. Поки тривають роботи з переобладнання звичайних вільнопадаючих бомб. За словами Голубцова, наразі ЗСУ використовують КАБи західного виробництва, наприклад GBU-39 та GBU-62 різних калібрів.