UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна блогерка з Києва отримала підозру за поширення в соцмережах роботи ППО

Вона також поділилась у месенджері місцеперебуванням ЗСУ.

Підозру отримала 34-річна жителька Києва за поширення несанкціонованої інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Як встановило слідство, у травні 2023 року жінка на мобільний телефон зняла та поширила у месенджері розташування ЗСУ та направлення роботи систем ППО. Також вона поділилася результатом ураження повітряних цілей. 

Читайте також: Блогерам та власникам онлайн-камер, які "засвітили" роботу ППО, загрожує до восьми років ув'язнення — СБУ

За місцем проживання жінки провели обшуки та вилучили технічний засіб, який використовувався для поширення заборонених матеріалів. Зараз вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Правоохоронці повідомляють, що стосовно близької родички фігурантки в межах іншої кримінальної справи до суду прокурори направили обвинувальний акт за аналогічним фактом, вчиненим в інший період часу. Фігурантці інкримінують ч. 2 ст. 114-2 КК України.

Нагадуємо, Служба безпеки України виявила чотирьох блогерок, які зафіксували та поширили у соціальних мережах роботу протиповітряної оборони під час ракетної атаки РФ на Київ 16 травня. Правоохоронці оголосили блогеркам про підозру.