UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шахеди атакували Сумську та Харківську області, в Кривому Розі, Умані та Снігурівці пролунали вибухи

Згодом тривога поширилася на Полтавську та Дніпропетровську області.

Сьогодні, 1 жовтня, о 1.43 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомив про загрозу ударних БпЛА для Сумської та Харківської областей.

Паблік "MILITARY UA | РАДАР" поінформував про загрозу застосування БПЛА Shahed-136 по країні з півночі. Тут кажуть, що відбулись пуски з аеродрому «Халино», Курська область РФ.

Перед тим у Снігурівці Миколаївської області пролунало два вибухи. Про це повідомив начальник Снігурівської районної військової адміністрації Іван Кухта. Він каже, що на місці вже працюють відповідні служби. Попередньо без жертв. 

Читайте також: У Харкові пролунали вибухи, росіяни атакували місто ракетами

Повторні потужні вибухи пролунали близько 1.45 і в Умані.

О 1.51 повітряну тривогу на Сумщині скасували, але тільки на дві хвилини, аби о 1.53 оголосити її знову.

О 2.16 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомив про загрозу ударних БпЛА для Харківської, Полтавської, Сумської та Дніпропетровської областей. О 2.23 до цього переліку додали Черкаську область.

Пабліки повідомляють про загрозу Миргороду на Полтавщині та Умані на Черкащині.

Читайте також: "Шахеди" атакували Вінницьку, Кіровоградську та Черкаську області, в Умані пролунали вибухи

Починаючи з 3.40 фіксується загроза удару по Кривому Рогу. Пабліки повідомили, що у місті пролунали вибухи.

О 4.12 паблік "НУ І ДНІПРО!" повідомляє про велику кількість ворожих дронів у небі над Кривим Рогом. Повітряна тривога тут триває вже майже дві з половиною години.

"Вибухи, що чули – попередньо наші хлопці працюють по ворожому мотлоху", - повідомив о 4.24 паблік "СВОЇ | Кривий Ріг". О 4.26 тут сповістили про ще один потужний вибух.

Повітряна тривога тут тривала до п′ятої години ранку.

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 1 жовтня, починаючи із 23.15 в Одесі пролунало кілька вибухів через атаку "шахедів", яка розпочалася о 22.35.