UA / RU
Підтримати ZN.ua

Семеро загиблих, серед яких троє дітей: у Харкові оголосять День жалоби

Також медики боряться за життя постраждалого чоловіка.

Завтра, 11 лютого, у Харкові оголосять День жалоби за загиблими унаслідок російської дронової атаки. Від ворожих ударів у місті загинули семеро людей, зокрема діти.

Про це в етері національного телемарафону розповів очільник Харкова Ігор Терехов.

«Через російський обстріл Харкова у місті згоріли 15 житлових будинків. Маємо сімох загиблих, із яких троє дітей», − сказав міський голова.

Читайте також: Мама тримала дітей в обіймах. У Харкові знайшли тіла всіх сімох загиблих

Він додав, що поранення отримали дві жінки та один чоловік.

«Наразі потерпілий знаходиться у лікарні, у нього 50% опіків тіла. Медики роблять усе можливе, аби врятувати його життя», – зазначив Терехов.

Також посадовець подякував харків'янам, котрі приходили в гуманітарний хаб та приносили допомогу для постраждалих під час нічної атаки.

Читайте також: РФ вдарила по нафтобазі у Харкові, серед загиблих троє маленьких дітей: фото наслідків

Нагадаємо, увечері 9 лютого російські війська запустили ударні безпілотники типу Shahed 131/136 по Харкову. У місті пролунало щонайменше чотири вибухи. За інформацією Терехова, під ударом опинилася цивільна інфраструктура у Немишлянському районі міста. Також росіяни вдарили по кафе у селищі міського типу Великий Бурлук у Куп'янському районі.

Пізніше з’ясувалося, що дрони поцілили по нафтобазі. Як наслідок – сім загиблих людей, серед яких діти 4 та 7 років, а також 6-місячне немовля. Родину з трьома дітьми знайшли в одному будинку. В іншому рятувальники виявили ще одне подружжя – чоловіка 66 років та його 65-річну дружину.

Окрім того, постраждали дві жінки 39 та 61 років, а також 45-річний чоловік.

Із нафтобази вулицею розтеклося палаюче пальне, яке охопило 15 приватних житлових будинків. Площа вогню склала 3,7 квадратних кілометрів. Із місця події евакуювали 50 людей, зокрема двох дітей.