UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала агентів ФСБ, які готували ракетні атаки по Харківській і Сумській областях

Це - подружня пара.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Правоохоронці затримали подружжя, яке працювало на ФСБ Росії. Пара готувала координати для ракетних ударів по Харківській і Сумській областях, повідомляє пресслужба СБУ.

Жінка працювала медсестрою в Харкові, займалася шпигунством та збором розвідувальної інформації про місця розташування українських військових. Основними цілями для ударів були штаби, укріпрайони підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби, а також логістичні бази та склади з озброєнням.

Маючи прокремлівські погляди, жінка активно розпитувала колег про місця базування українських сил. Її чоловік, колишній працівник міліції, допомагав їй, обходячи прикордонну місцевість та збираючи необхідні дані. Цю інформацію він передавав дружині, яка звітувала московському куратору.

Читайте також: У США знайшли російську ботоферму від ФСБ - ISW

У їхніх будинках були знайдені мобільні телефони та сім-карти з доказами злочинної діяльності. Жінці повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), а її чоловікові – за ч. 2 ст. 114-2 ККУ. Йдеться про несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану. Їм загрожує від 8 років до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про затримання місцевої депутатки та її дітей на Хмельниччині. Вони також працювали на російське ФСБ та готували удари по об'єктах Сил оборони.