UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала агента ФСБ: хотів підірвати залізничну колію

Фігуранту загрожує довічне перебування за ґратами.

Служба безпеки України викрила та затримала диверсанта, який хотів підірвати залізничну колію в Авдіївці Донецької області. Таким чином окупанти планували порушити логістику Сил оборони та зірвати забезпечення Збройних Сил України пальним і боєприпасами, повідомляє пресслужба СБУ.

Диверсантом виявився співробітник станції з міста Українськ, якого в березні цього року ФСБ дистанційно залучила до негласної співпраці. Для вербування через інтернет російські спецслужби залучили інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання «Спарта». Далі саме вона була на зв’язку з фігурантом.

Читайте також: Допомагав перекидати російські війська до України – СБУ повідомила про підозру гендиректору Уральських авіаліній

Як тестові завдання чоловік передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку. Ворога також цікавили координати розташування ЗСУ на території Покровського району. Потім зрадник отримав завдання на проведення диверсії на об’єкті залізничного транспорту. Тепер агенту ФСБ загрожує довічне ув’язнення за державну зраду (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Нагадуємо, правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які займалися диверсійною діяльністю у прифронтових районах Донеччини, збирали розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони, а також вишукували розташування HIMARS.