UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ затримала агента ФСБ: готував ракетну атаку "Кинджалів" на оборонний завод в Миколаєві

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Служба безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Миколаєві. Місцевий готував нову повітряну атаку окупантів по оборонних заводах та будівлі СБУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як виявили правоохоронці, російська спецслужба дистанційно завербувала чоловіка на початку повномасштабного вторгнення РФ. У поле зору загарбників він потрапив через публікування антиукраїнських коментарів у прокремлівських Telegram-каналах та закликів завдати ракетного удару по військових об’єктах Миколаєва.

Агент ворога надавав точні координати цих об’єктів, а також пропонував "ударити" по них російськими "Кинджалами". Чоловік також збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони у прифронтових районах південного регіону. Зрадник передавав окупантам геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також: Росія атакувала дронами будівлю СБУ в Сумах – Зеленський

У випадку успішного виконання завдань ФСБ обіцяла своєму поплічнику "винагороду", яку чоловік сподівався отримати на банківську картку. Під час затримання у ворожого агента правоохоронці вилучили гаджет із доказами його листування зі спецслужбою РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадуємо, СБУ нещодавно затримала поплічника окупантів, який збирав інформацію стосовно локацій Сил оборони та планував підірвати залізницю під час переміщення військової техніки.