UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ та Сили оборони здійснили наймасштабнішу за війну атаку на аеродроми РФ – ЗМІ

Вночі під ударом опинились чотири аеродроми ворога.

Далекобійні безпілотники Служби безпеки України та Сил оборони завдали по аеродромах РФ найбільшої атаки за час війни, передає «Українська правда» з посиланням на джерела в СБУ. Вказано, що зокрема, до атаки причетні Повітряні сили, Сили спеціальних операцій, Головне управління розвідки Міноборони та інші роди військ.

«Весела» нічка сьогодні була на летовищах Воронеж, Курськ, Саваслейка та Борисоглєбськ», – зазначив співрозмовник видання.

Джерела журналістів кажуть, що це була спеціально спланована операція. Її розробляли таким чином, аби росіяни не могли використовувати відповідні аеродроми для ударів КАБами не лише по лінії фронту, а й по українських містах.

Читайте також: Росіяни в Криму використовують п’ять аеродромів, але два з них через ураження працюють на мінімумі – Плетенчук

«Чекаємо на супутникові фото зі знищеними російськими винищувачами та складами. СБУ продовжує методично послаблювати авіаційну складову російської воєнної машини. Саме літаки поки що дають ворогу перевагу в повітрі, але ми будемо й надалі підрізати крила цим «пташкам», – зазначив співрозмовник УП.

Раніше повідомлялося, що у Нижегородській області РФ пролунали вибухи. Безпілотники були помічені над населеними пунктами Велетьма та Саваслейка. Місцеві паблики повідомляють «про 10 прильотів» по військовій авіабазі «Саваслейка». Стверджується, що проїзд у село та місто Кулебаки перекрили.

У Defence Express зазначили, що операція ЗСУ, ймовірно, ускладнить вильоти з аеродрому літаків МіГ-31К. Адже супутникові знімки з порталу NASA показують, що масштабна пожежа спалахнула у районі розвантаження та зберігання паливно-мастильних матеріалів.