UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ повідомила про підозру голові «адміністрації «ДНР» Олексію Ніконорову

Йому загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України повідомила про підозру Олексію Ніконорову. Він очолює «адміністрацію» ватажка терористичної організації «ДНР» Пушиліна, повідомляє пресслужба СБУ.

Ніконоров – колишній старший оперуповноважений Державної податкової інспекції у Голосіївському районі міста Києва. У 2014 році посадовець самовільно залишив місце служби та незаконно перейшов на тимчасово окуповану частину Донецької області.

Там він приєднався до лав бойовиків і згодом увійшов до найближчого оточення терориста Пушиліна. Саме за його протекцією Ніконоров обіймав керівні «посади» в «апараті народної ради ДНР», а з грудня 2018 року очолив «адміністрацію» квазідержавного утворення.

Читайте також: "Вагнера" можливо підсилюють бойовиками "ДНР": ситуація в Бахмуті від ISW

З початку повномасштабного російського вторгнення зрадник бере безпосередню участь у виконанні вказівок Кремля щодо поширення окупаційного режиму в тимчасово захоплених районах Донеччини. Зраднику повідомили про підозру в державній зраді, що передбачено ст. 111 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенка у Мінську поговорив з ватажком так званої "ДНР" і пообіцяв допомагати у відновленні Донбасу.