UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ повідомила нову підозру блогеру, який придумав вираз “ввічливі люди” в Криму

Також блогер Рожин закликає знищити Харків.

Служба безпеки України повідомила нову підозру блогеру-колаборанту Борису Рожину, який придумав словосполучення “ввічливі люди” щодо окупантів в Криму. Він є одним із рупорів Кремля та підтримує вторгнення Росії в Україну та виправдовує воєнні злочини окупантів, повідомляє пресслужба СБУ Служби безпеки України.

Зазначається, що СБУ задокументувала нові злочини Рожина. Зокрема він закликає знищити цивільну інфраструктуру Харкова та продовжити масовані ракетно-бомбові удари по місту. 

“Встановлено, що антиукраїнський контент Рожин поширює під псевдонімом «Colonelcassad» через власні акаунти у соцмережах, із загальною аудиторією майже 1 млн користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру російському банкіру, який запроваджує «рубльову зону» на окупованих територіях

За даними слідства, підозрюваний публічно підтримав агресора ще під час захоплення Криму. Він там проживав та заробляв фрілансінгом. Потім він став керівником інтернет-видання, яке поширює фейки, “голос Севастополя”. Тепер пропагандисту загрожує до 12 років тюрми.

Слідчі заочно повідомили Рожину про підозру за п’ятьма статтями:

В СБУ нагадали, що у 2022 році Рожину повідомили про підозру за виправдовування агресії РФ проти України (ст. 436-2 Кримінального кодексу України). Оскільки він переховується, СБУ проводить комплексні заходи, щоб його знайти і покарати.

Нагадаємо, СБУ зібрала докази на генерал-майора російської армії Роберта Баранова, причетного до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Йому оголошено підозру.