UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ ідентифікувала 12 колаборантів з Херсонщини, які фабрикували справи проти українців

Викритим фігурантам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів із окупаційного "МВС РФ" у Херсонській області, які фабрикували справи проти українців. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Telegram.

Повідомляється, що в лавах російського карального органу зрадники виконували завдання Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на тимчасово захопленій частині регіону.

"Серед ідентифікованих колаборантів 30-річна мешканка обласного центру, яка добровільно погодилася стати "слідчим" в одному з "райвідділів" псевдоустанови. Перебуваючи на "посаді", вона брала участь у незаконних затриманнях та ув'язненні місцевих жителів, які були проти окупантів.

Читайте також: СБУ перекрила ще три канали для ухилянтів – до яких прийомів вдавалися організатори коридорів

Для цього вона займалась серійним фабрикуванням справ проти мешканців захоплених районів області. Також вона причетна до пограбування особистого майна людей під час проведення обшуків у їхніх будинках", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співробітники СБУ викрили трьох колишніх правоохоронців, які підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів. Їх призначили у створений загарбниками "експертно-криміналістичний центр", який відповідає за підробку експертиз у "кримінальних справах" проти українських патріотів. Всім викритим фігурантам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

"Наразі зловмисники ховаються від правосуддя у захоплених районах на півдні України. Утім, співробітники СБУ знають про місця перебування ворожих поплічників та проводять комплексні заходи щодо притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що СБУ обміняла одного священика УПЦ МП на 28 українських військових.