UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналіст заявив, що ЗСУ ліквідували Адама Делімханова — праву руку Кадирова. РосЗМІ переконують, що він все ще живий

На його кортеж українська розвідка натрапила випадково, коли шукала скупчення ворожої техніки. 

Політолог, журналіст та військовий ЗСУ Кирило Сазонов повідомив, що Сили оборони на запорізькому напрямку ліквідували праву руку чеченського лідера Рамзана Кадирова - Адама Делімханова. На своєму Tg-каналі Сазонов розповів, що сталося це місті Приморськ. 

Над ліквідацією Делімханова працювали підрозділи "Бандерлоги" з групами "Горизонт", "Фобос" та оперативним угрупованням військ Запоріжжя. 

За словами Сазонова, під час ліквідації Делімханова "задвохсотилися" ще близько 200 терористів та інші люди, наближені до Кадирова. 

"Керівництво підрозділу "Ахмат". Ну, велкам ту Юкрейн, як кажуть. Все швидко міняємо, нова пріоритетна ціль, працюємо зараз. Арта зреагувала миттєво. Поранених нема, навіть "швидка допомога" не приїхала. Всі тіла вивозили на гвинтокрилах. За пів години прилетіли – 12 бортів. Щоб секрет був. Та який секрет, задля таких новин розвідоси залишалися там до останнього", – коментує Сазонов. 

Він додає, що на кортеж Делімханова українська розвідка натрапила випадково, коли шукала скупчення ворожої техніки. 

Оновлено

Згодом росЗМІ заявили, що Делімханов - живий. Під час атаки його поранили. 

Очікуємо більше інформації від офіційних спікерів ЗСУ та Міноборони. 

Читайте також: Данілов — Кадирову: Мститися потрібно Москві і Путіну. Це вони вбивали чеченців

Нагадаємо, учора в мережі з'явилася інформація, що українські військові завдали ракетного удару по окупаційних військах в районі Врем’євського виступу на Донеччині, в результаті чого було ліквідовано  начальника штабу 35 загальновійськової армії РФ генерал-майора Сєргєя Горячєва.