UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рух росіян на Донбасі оглядачі вважають «нереально швидким» і прогнозують, куди загарбники підуть після Вугледара

Наступною ціллю агресорів, швидше за все, стане Курахове.

Є очевидним, що після захоплення Вугледара росіяни не зупиняться, зауважив український військовий журналіст Богдан Мирошников і поділився у Telegram своїми прогнозами щодо того, як загарбники діятимуть надалі.

Оптимістична конфігурація лінії бойового зіткнення, на його думку, проходитиме по рубежу Катеринівка-Богоявленка-Новоукраїнка-Золота Нива. Але більш реалістичним варіантом є значно віддаленіша а значно довша лінія – Курахове-Успенівка-Шахтарське-Велика Новосілка, з шаленим тиском на фланги цієї лінії, а одночасно й її головні населені пункти – Курахове та Велику Новосілку.

вугледар02.10.jpg (118 KB)

Головною метою росіян на ділянці від Оріхова до Курахового Мирошников вважає саме Курахове. Тож, на його думку, очікувані удари на оріхівському та гуляйпільському напрямках будуть лише відволікаючими.

Те, що росіяни тиснутимуть на Курахове, не викликає сумніву й у автора телеграм-каналу «Говорять Снайпер ✙» Станіслава Бунятова, добровольця 24 ОШБ «Айдар».

«Логічним стає висновок, що після Вугледару нова ціль для росіян на цьому напрямку – Богоявленка та село Дальнє під Кураховим», – пише він у Telegram.

Рух росіян на Донбасі у порівнянні з 2023-ім, за спостереженням Бунятова, є «нереально швидким».

Читайте також: Українські підрозділи вивели з Вугледару

Український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти, зауважив, що росіяни на Донеччині повністю захопили територію, яка являла собою Волновахський район у межах, які він мав до адмінреформи 2020 року.

Раніше у DeepState заявили, що 1 жовтня російські війська повністю окупували місто Вугледар на Донеччині.