UA / RU
Підтримати ZN.ua

Руйнуючи мости у Курській області, ЗСУ хочуть повторити херсонську операцію 2022-го. Але дещо може піти не так — оглядач

Головний виклик — рельєф місцевості. 

Уже кілька днів поспіль українська авіація, роти ударних БпЛА та ракетні війська працюють над знищенням мостів і понтонів росіян, що з’єднують околиці міста Глушкове з іншою територією Росії за річкою Сейм. Віталій Кононученко у матеріалі "Курська область VS Покровськ" наголошує, що ідея Сил оборони полягає у відрізанні угруповання військ у цьому районі та фактичному повторенні херсонської операції 2022 року, коли ворог був змушений відійти внаслідок знищення мостів, проблем із логістикою та підтримкою військ.

"Подібний задум має значні шанси на успіх, однак при подальшому стратегічному плануванні може виникнути й багато неприємностей. Головна з них полягає у рельєфі місцевості, — наголошує автор. — На південь від Сейму знаходиться низина, а перепад висот із північним берегом річки подекуди сягає більш як 100 метрів над рівнем моря".

За словами Кононученка, це може ускладнити або навіть унеможливити ведення оборони з низини, адже ворог має кратну перевагу в засобах ураження.

Читайте також: У Forbes заявили про великий прогрес ЗСУ у Курській області. Проте неясно, скільки ще мостів їм доведеться зруйнувати

Більше матеріалів Віталія Кононученка читайте на ZN.UA