UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка: Обмінний фонд України щоденно поповнюється десятками окупантів

У проєкту "Хочу жить" зараз є понад 25 тисяч заявок від росіян. Дехто з них вже вирішив, що хоче здатися у полон, а дехто все ще розмірковує про це. 

Представник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що успішні дії Сил оборони протягом останнього часу дають можливість поповнювати обмінний фонд нашої країни. Під час телемарафону він уточнив, що йдеться про десятки окупантів, які щоденно потрапляють у полон. Декого з них захоплюють, дехто здається добровільно. 

Юсов додав, що цінність людського життя є різною в Україні та у РФ. Але поповнення цього фонду "впливає на результати повернення українських захисників додому". 

Представник розвідки нагадав, що для російських окупантів, які планують добровільно здатися та врятувати своє життя, діє програма "Хочу жить". Він констатував, що після проведення операції "Синиця" кількість звернень туди зросла на 70%. Якщо раніше їх було 70-100, то зараз в межах 170 заявок. 

"1000 заявок зараз у процесі реалізації та понад 200 – це успішних кейсів виведення за лінію фронту військовослужбовців РФ, - розповів Юсов. - Це тільки за програмою "Хочу жить".

За його словами, сумарно у цього проєкту є понад 25 тисяч заявок від росіян, які або бажають здатися, або ще розмірковують над цим.  

Читайте також: Генштаб на тлі нової мобілізації нагадує росіянам, що єдина їх можливість вижити — український полон

Нагадаємо, спікер ГУР МО Андрій Юсов розповів, що російські військові, які в рамках обміну полоненими повертаються на батьківщину, згодом знову йдуть воювати проти України, після чого знову потрапляють в полон. Він наголосив, що такі випадки непоодинокі. А очільник ГУР МО Кирило Буданов зауважив, що в України обмінний фонд значно менший, ніж у РФ. Ба більше, він вважає, що наша сторона не зможе зрівнятися з агресором у цьому питанні.