UA / RU
Підтримати ZN.ua

РосЗМІ розповіли нові подробиці про російських військових, яких ліквідували під час операції "Синиця"

Їх сім'ї переконували, що окупантів шукають, допоки інформація про ліквідацію військових не з'явилася в українських ЗМІ. 

Борттехнік Нікіта Кір'янов і штурман Хушбахт Турсунов - члени екіпажу, які разом з пілотом Максом Кузьміновим були на борту Мі-8, який українській стороні вдалося "перепаркувати" в рамках операції "Синиця". РосЗМІ зазначають, що їх рідним не розповіли, що військові були ліквідовані у Харківській області. 

Російська влада лише повідомила сім'ям окупантів, що "вертоліт пропав, а екіпаж намагаються знайти". Згодом вдова Хушбахта Турсунова розповіла журналістам, що про загибель свого чоловіка дізналася вже з українських ЗМІ. 

Вона також зауважила, що Турсунов приїхав у Росії з Таджикистану. Відмовившись від свого громадянства, він підписав контракт з російською армією. А за участь у війні проти України штурман навіть був нагороджений медаллю "За відвагу".

Читайте також: Українські спецслужби випереджають "Моссад". Вони пишуть нову історію — військовий оглядач

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, що ГУР МО у співпраці з Нацполіцією "перепаркували" російський бойовий гелікоптер Мі-8 з вантажем та важливою документацією на аеродром у Харківській області. Підготовка до операції тривала пів року. Пілот Максім Кузьмінов, який співпрацював з українською сторону, разом з сім'єю зараз перебувають в Україні, інші члени екіпажу загинули