UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російську активістку «Мирного опору» посадили на шість років за критику війни в Інтернеті

Учасницю руху «Мирний опір», росіянку Ольгу Смирнову засудили до шести років позбавлення волі за звинуваченням у "поширенні неправдивої інформації про російську армію". Про це повідомляє незалежна російська група ОВД-Инфо.

Читайте також: У Латвії кремлівського активіста визнали винним у діяльності проти держави: вирок обурив президента

Відомо, що в травні 2022 року російські силовики прийшли з обшуками до п'ятьох учасників «Мирного опору» у Петербурзі та Ленінградській області, у тому числі і до Смирнової. У результаті затримали тільки Смирнову, незабаром її помістили під варту, а решту активістів відпустили.

Як стало відомо, приводом для порушення справи та обшуків стали сім постів на сторінці «Мирного опору» у ВКонтакті, опублікованих у березні 2022 року. У постах йшлося про обстріл українських міст та загибель мирних жителів внаслідок дій російської армії.

Читайте також: Російський суд ув’язнив на 15 років кримського художника та активіста

У жовтні за першої спроби розглянути справу суд повернув матеріали до прокуратури за клопотанням захисту про серйозні процесуальні порушення, проте вже в грудні розпочався новий розгляд.

Жінці також заборонили публікувати повідомлення в Інтернеті протягом трьох років.

Нагадаємо, раніше активісти розпочали полювання на відеокамери окупантів. А також   створили карту з усіма військовими об'єктами РФ у Криму.