UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російському адміралу оголосили про підозру: віддав наказ завдати ракетного удару по Вінниці у 2022 році

Йому інкримінують порушення законів та звичаїв війни.

​За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру  екскомандувачу Чорноморським флотом військово-морського флоту РФ. Як повідомляють правоохоронці, він віддав наказ завдати ракетного удару по Вінниці минулого року. 

Як виявило слідство, у підпорядкуванні командувача флоту перебували військові кораблі та особовий склад флоту РФ. Адмірал на виконання  наказів військово-політичного керівництва РФ застосовував флот для ураження всієї території України. Для цього використовувалися високоточні керовані ракети "Калібр".

Читайте також: Додаткові Patriot та ракети до них: Зеленський у Вільнюсі поспілкувався з Шольцом

Правоохоронці встановили, що вранці 14 липня 2022 року адмірал віддав наказ командиру малого ракетного корабля, що дислокувався поблизу Севастополя, завдавати удару по об’єкту у Вінниці. Військові здійснили пуски чотирьох "Калібрів".

Унаслідок ракетного удару:

Як повідомляють правоохоронці, посаду командувача Чорноморським флотом РФ адмірал обіймав з травня 2019 року по серпень 2022 року. Раніше за ракетні удари по Україні йому повідомляли про підозру у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 110 КК України). За цим епізодом адміралу інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадуємо, у Краснодарі ліквідували заступника начальника місцевого відділу з мобілізаційної роботи капітана Станіслава Ржицького, який раніше також командував підводним човном "Краснодар", що міг використовуватися для обстрілів території України ракетами типу "Калібр".