UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський Білгород був обстріляний з РСЗВ – п'ять загиблих і кілька десятків поранених

Снаряди потрапили на паркування торгового центру та пожвавлену трасу.

Під час повітряного удару по російському Бєлгороду загинуло п'ять мешканців міста. Про це вчора, 30 серпня, о 22.07 повідомив у Telegram губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков.

Він пише, що місто атакували ЗСУ касетними боєприпасами із РСЗВ «Вампір». Внаслідок обстрілу від отриманих поранень одна жінка та четверо чоловіків померли на місці до приїзду швидкої допомоги. Поранення отримали 37 мирних жителів, із них 6 дітей. У тяжкому стані семеро дорослих та троє дітей. Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів Білгорода.

Читайте також: П'ять загиблих та 12 поранених - губернатор Білгородської області РФ розповів про наслідки удару ЗСУ по одному із селищ

У місті пробиті покрівлі та вибиті вікна у двох багатоквартирних будинках, ще в одному будинку пошкоджено скління. Гладков опублікував відео з місця події.

У Білгородському районі у селищі Дубове біля торгового центру пошкоджено 13 автомобілів. Також в результаті прямих влучень спалахнули 2 будинки, легковий автомобіль та гараж.

Читайте також: Білгородська область зазнала чергового удару, у Шебекиному поранено жінку

Російське видання Mash повідомило, що ЗСУ випустили по місту близько сорока снарядів РСЗВ, тридцять з яких вдалося збити. Тут опублікували відео, на якому знято момент вечірнього удару по Білгороду.

Ще один російський телеграм-канал SHOT пише, що частина українських снарядів РСЗВ "Вампір" потрапила на паркування торговельного центру, а інша на пожвавлену трасу.

Раніше повідомлялося, що вчора, 30 серпня, внаслідок російського удару керованими авіаційними бомбами по Харкову загинуло семеро людей.