UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський пором із паливом затонув у порту "Кавказ"

Росіяни стверджують, що пором атакували ЗСУ.

У Краснодарському краї РФ, у порту "Кавказ" затонув пором "Акватрейдер", завантажений залізничними цистернами з паливом. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Чиновники назвали те, що сталося "спробою теракту київського режиму", пообіцявши незабаром уточнити інформацію про площу пожежі та постраждалих. Проте пізніше в оперштабі оголосили, що пором у результаті отриманих ушкоджень затонув. До гасіння загоряння залучали пожежний потяг та ще 34 одиниці техніки. За словами голови Темрюкського району Фьодора Бабєнкова, на поромі було 30 цистерн з паливом.

Влада регіону стверджує, що всіх співробітників порту було евакуйовано за його периметр. Рух Кримським мостом, який, як і порт "Кавказ", знаходиться в Керченській протоці, зупинили приблизно на годину.

За попередніми даними, на поромі в момент атаки перебували п'ятеро людей та 15 членів екіпажу.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв повідомив, що під час пошукової операції врятовано 17 членів екіпажу порома, ще двох шукають.

Дяякі ЗМІ та телеграм-канали стверджують, що ЗСУ вразили пором ракетою "Нептун". Інші вважають, що це ракета Storm Shadow.

18 серпня у Ростовській області Росії вранці внаслідок атаки безпілотників загорілась нафтобаза у місті Пролетарськ, що за 300 кілометрів від кордону України. Пожежу не можуть загасити досі.