UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська шукають нову тактику застосування дронів-камікадзе — ОК "Південь"

Окупанти намагаються розвідати розташування систем ППО.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що у ніч на 25 січня війська РФ атакували південь України ударними дронами з акваторії Чорного моря та зі східного узбережжя Азовського моря, інформує "Еспресо".

"Ворог використовував низький прохід дронів над водою, максимально ускладнюючи їх виявлення для засобів протиповітряної оборони й заходили дрони з напрямку фактично житлових кварталів, хоча маневрували і серед промислових", - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Росіяни вночі запускали по Україні “шахеди”: скільки дронів збили сили ППО

За її словами, запуск дронів-камікадзе нині відбувається меншими групами.

"Останні хвилі ударів складаються з 2-8 дронів, а цієї ночі нарахували до 14-ти БПЛА, але саме таке спрямування "шахедів" досить розгалужене, або навпаки — рясно зосереджене, як це було по Одеській області, дуже щільно в ряд, не даючи можливості зорієнтуватися. Це пошук нової тактики, це очевидно, ворог намагається розвідати готовність і влучність систем протиповітряної оборони, їх розташування для того, щоб спланувати майбутні потужні атаки", - пояснила речниця.

Пошкоджено багатоповерхові будинки у Приморському та Хаджибейському районах Одеси. Росіяни також влучили у складське приміщення меблевого комбінату в промисловому районі міста. Унаслідок атаки шестеро людей дістали поранення.