UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська намагаються атакувати від Куп’янська до Нью-Йорка: карта

Фітьо розповів про втрати військ РФ.

Начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону зазначив, що російські окупаційні війська продовжують активно наступати на бахмутському, лиманському та куп'янському напрямках.

"Ворог від своїх намірів наступати не відмовився. Продовжує активний наступ, активні наступальні дії по всій смузі оперативного угрупування військ "Хортиця" — від Куп’янська аж до Нью-Йорка. Намагається атакувати, просуватися, кидає свіжі сили, не зважає на втрати, навіть на людські", - наголосив Фітьо.

Читайте також: ISW: Росіяни розпочали масований наступ на куп’янському напрямку, водночас втрачаючи позиції на деяких його ділянках – карта

За його словами, з початку 2024 року на цій ділянці фронту війська РФ втратили 120 танків, 188 гармат і мінометів різних калібрів та 218 ББМ. Загалом із 1 по 20 січня 7055 окупантів було вбито чи поранено.

Раніше Фітьо повідомляв, що українські захисники відступили з села Крохмальне Харківської області, яке ЗСУ звільнили під час контрнаступальних дій у Харківській області у 2022 році.