UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська на фронті збільшили кількість атак – Генштаб

Росіяни відновили наступ неподалік Лиману.

У порівнянні з вчорашнім днем 24 квітня на фронті збільшилася кількості російських атак. Сили оборони зафіксували за добу 84 бойові зіткнення та 51 авіаудар, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зазначається, що українські літаки бомбардували 11 місць концентрації російських військових. Ракетні війська уразили один району перебування військ РФ.

Читайте також: Пентагон оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на мільярд доларів

Найбільше атак зафіксовано на Лиманському напрямку. Тут Сили оборони відбили 18 атак неподалік Серебрянського лісництва, Невського Луганської області, Тернів та Торського Донецької області. 

Також росіяни 16 разів намагались прорвати українську оборону на новопавлівському напрямку. Тут бої велися неподалік Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області.

На авдіївському напрямку окупанти застосували авіацію, щоб відкинути українські підрозділи. Тут зафіксовано 15 атак біля Очеретиного, Новокалинового, Бердичів, та Нетайлового Донецької області. Війська РФ також атакували на бахмутському напрямку. Тут відбито 13 атак неподалік Білогорівки Луганської області, Виїмки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. 

Читайте також: Зеленський сподівається на швидку доставку зброї від США, щоб захистити Часів Яр

На оріхівському напрямку ворог з допомогою авіації один раз атакував українські  позиції. На куп’янському також зафіксовано одну атаку.

Крім того російські війська один раз атакували село Кринки Херсонської області. 

Заступник командира 2-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко вважає, що в армії РФ украй мало шансів захопити Часів Яр як до 9 травня, так і загалом. Окупаційні війська тиснуть на підрозділи ЗСУ піхотними групами та іноді під час штурмів застосовують бронетехніку.