UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська ледь не подвоїли кількість атак на Донбасі — Генштаб

Минулої доби тут сталося 45 бойових зіткнень.

Порівняно з попередньою добою, росіяни вчора суттєво збільшили кількість атак на лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook, що протягом доби тут відбулося 45 бойових зіткнень.

Читайте також: Залужний показав, як ЗСУ билися за П'ятихатки

На мар’їнському напрямку протягом доби, що минула, наші захисники відбили всі атаки росіян у районах Красногорівки, Мар’їнки та Побєди. Біля Мар’їнки та Побєди ворог завдав авіаційних ударів. Не вдалося загарбникам просунутися і вбік Авдіївки. На лиманському напрямку ворог наступав у напрямках Ямполівки, Торського, Григорівки, Спірного та західніше Діброви Донецької області. На шахтарському напрямку ворог вів наступ у напрямках Новомихайлівки Донецької області. На бахмутському напрямку противник намагався просунутися у напрямку Оріхово-Василівки, теж на Донеччині. На жодному з цих напрямків агресор успіху не мав.

Читайте також: Маємо налаштуватися на жорсткий двобій – Маляр

На решті ділянок фронту ворог наступальних дій не проводив. Там він тримає оборону і завдає ракетних, авіаційних та артилерійських ударів по прифронтових територіях. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Раніше повідомлялося, що, на думку президента Зеленського, у Росії немає таких фортифікацій чи резервів, які зупинять Україну.