UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська контролюють більшу частину забудованої території Мар'їнки: карта

Окупанти повністю зруйнували місто.

Упродовж останніх тижнів війська РФ поступово просуваються через  руїни міста Мар'їнка Донецької області. Нині російська армія, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території, інформує британська розвідка в соцмережі Х.

У Міноборони Британії наголосили, що українські захисники продовжують контролювати  ділянки території на західній околиці Мар'їнки.

Читайте також: Росіяни зосередили свій наступ на Мар’їнці та Авдіївці: що їм це дало

Зазначається, що Мар'їнка знаходиться на лінії фронту з 2014 року. З довоєнним населенням у 9000 жителів, місто повністю зруйноване — кадри з дронів показують, що переважна більшість будівель перетворилася на руїни.

"Поновленя  наступальних дій Росії в Мар'їнці  є частиною осіннього наступу Росії, пріоритетом якого є розширення російського контролю над рештою території Донецької області, що, ймовірно, залишається однією з головних військових цілей Кремля”, — йдеться у повідомленні.

 В Інституті вивчення війни повідомляють, що геолокаційні кадри, опубліковані 1 грудня, показують, що російські війська просунулися далі в західну частину Мар’їнки. В ISW зауважують, що дані геолокації вказують на те, що російські окупаційні сили контролюють не менше 74 відсотків Мар’їнки.