UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували Київщину "шахедами"

Повітряна тривога тривала більше чотирьох годин.

Сьогодні, 20 червня, о 1.55 моніторинговий паблік ППО UA РАДАР повідоми про рух російських безпілотників в бік Київщини. На той час повітряну тривогу було оголошено у суміжних Вінницькій та Черкаській областях. 0 2.02 на Київщині оголосили повітряну тривогу. О 2.03 Командування Повітряних Сил ЗСУ сповістило про ракетну небезпеку та загрозу застосування ударних БпЛА для Київської області (без Києва). Тут закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

О 2.09 моніторинговий паблік військових "Чому тривога?" повідомив про акустичну фіксацію БПЛА у передмісті Києва Вишневому.

О 2.16 паблік "Київ INFO | Новини Україна" повідомив, що з боку Черкащини чотири повітряних цілі рухаються в напрямку Білої Церкви. Близько 2.40 тут сповістили, що частина БПЛА йде в напрямку Києва стандартним маршрутом по руслу Дніпра.

Читайте також: Російські безпілотники атакували захід України

Близько 3.00 моніторинговий паблік ППО UA РАДАР попередив про повітряну небезпеку для Борисполя. Приблизно через півгодини пабліки попередили про небезпеку для Вишгородського району Київщини. Близько 3.45 повідомлено про небезпеку для Гостомеля.

На Київщині в повітря підняли українську авіацію. Також працювали системи протиповітряної оборони.

Читайте також: Росіяни атакували ракетами цивільні об’єкти Запоріжжя – ОВА

О 3.14 паблік "Київ INFO | Новини Україна" розповів про дивні маневри "шахедів" через Київщину на Чернігівщину. 

Відбій повітряної тривоги пролунав на Київщині близько 6.30

Раніше повідомлялося, що у перші хвилини доби 20 червня росіяни атакували ракетами та дронами східну частину України.