UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські ракети влучили по житловій забудові та лікарні у Дніпрі: поранено вісьмох людей

Один з постраждалих перебуває у важкому стані.

Російська армія ввечері 25 жовтня завдала ракетного удару по Дніпру. Внаслідок атаки поранення отримали восьмеро людей, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

“Ракетна атака на Дніпро. Пошкоджена житлова забудова. Сталася пожежа”, – розповів Лисак.

За словами Лисака, на цю мить відомо, що поранення отримали двоє чоловіків та одна жінка. Чоловіків госпіталізували до лікарні. Один з них перебуває у важкому стані. А пораненій жінці медики надали допомогу на місці.

О 00:15 Лисак повідомив, що кількість поранених зросла до дев'яти. Госпіталізовано до лікарні четверо цивільних.

“У Дніпрі постраждала 8-річна дівчинка. Її доставили до лікарні. Стан дитини середньої тяжкості”, – написав очільник ОВА.

За даними Лисака, внаслідок атаки частково зруйновано двоповерхову житлову будівлю. Під завалами може бути людина. Також пошкоджено чотири багатоквартирні будинки і один з медзакладів.

У мережі опублікували відео на якому видно наслідки атаки в одному з медзакладів міста.

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що, з огляду на ситуацію у Селидовому та Покровську, готувати оборону Дніпропетровщини варто вже зараз.

Як стало відомо ZN.UA, активізація ворога на Донеччині та Запорізькому напрямку — це лише частина значно ширшого плану нового наступу, який має розпочатися незабаром. Чого очікувати в найближчі тижні, розповідає військовий оглядач Віталій Кононученко.