UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Іскандери" та "Калібри" атакували Запорізьку, Кіровоградську та Дніпропетровську області, у Дніпрі та Кривому Розі пролунали вибухи

Ракети на низькій висоті пролетіли майже всю тимчасово окуповану частину Запорізької області.

Сьогодні, 28 жовтня о першій годині ночі Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram про ракетну небезпеку для Запорізької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. "Дніпро - в укриття!" - попередили тут вже за хвилину. Майже одночасно з цим у місті пролунали вибухи. А вже о 1.05 Повітряні Сили запропонували прослідувати в укриття мешканцям Кривого Рогу. Ракетна небезпека тим часом поширилася на Херсонську та Миколаївську області.

alerts_map_ua_28-10-2023_01_08_24.png (1014 KB)

О 1.09 моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" повідомив, що ракети змінили курс в напрямку Кременчука. О 1.12 моніторингові пабліки повідомили про вибухи у Кривому Розі. Чекаємо на офіційну інформацію. Попередньо пабліки інформують про роботу ППО.

Читайте також: ЗСУ вдень знищили ракети та ударні дрони Росії над Україною

Моніторинговий паблік "Николаевский Ванёк" пише, що цього разу росіяни застосували крилаті ракети були наземного та морського базування, ймовірно Іскандер-К та Калібри. Ракети на низькій висоті пролетіли майже всю тимчасово окуповану частину Запорізької області (зокрема Мелітопольський район).

Близько 1.30 повітряну тривогу по областях розпочали скасовувати. 

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 28 жовтня, у 0.18 росіяни атакували ракетами південь Одеської області, в Ізмаїльському районі пролунав вибух.