UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські пропагандисти знімають в Маріуполі "документальне кіно" про війну – міськрада

Росіянам знову хочуть розповідати про фейкових "нацистів" і "освободітєлєй".

Російські пропагандисти розпочали зйомки так званого документального кіно під назвою "2022" на території тимчасово захопленого ними міста Маріуполь Донецької області, повідомила міська рада в Telegram.

Ворожа стрічка вчергове викривлено розповідатиме про події повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Окупанти планують показувати у пропагандистському фільмі вигаданих “нацистів” і своїх фейкових "освободітєлєй". 

Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що загарбники відтворюють звуки вибухів і пострілів під час зйомок у місті, де ще рік тому від російських атак загинули десятки тисяч мирних жителів.

Читайте також: Окупанти віддали на розграбування завод «Азовсталь» – Андрющенко

"Їхня пропаганда досягла найнижчого рівня цинізму, про людяність взагалі не йде мова. Їм байдуже, як виживали маріупольці через їхні масові обстріли, які психологічні травми вони отримали, і як це негативно впливає на стан людей. Ніхто навіть не приймається питаннями посттравматичного стресового розладу. Маріупольці в окупації психологічно виснажені і над ними продовжують знущатися", – наголосив він.

Раніше в міськраді попередили, що Росія може почати мобілізацію жителів тимчасово зайнятого Маріуполя на війну проти України під виглядом призову на службу.