UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські підрозділи «Штурм» з елітних перетворились на штрафбати – британська розвідка

Їхнє забезпечення зараз чи не найгірше.

Задумані як елітні підрозділи російської армії батальйони «Штурм-З» принаймні з весни 2023 року фактично перетворилися на штрафні та укомплектовані засудженими військовослужбовцями регулярних військ за дисциплінарними звинуваченнями, зазначають в Міністерстві оборони Великої Британії.

Аналітики вказують, що ці групи, які налічують приблизно роту, ймовірно, були вперше розгорнуті у 2022 році для перехоплення тактичної ініціативи.

І хоча Росія  досі продовжує покладатися на спеціально призначені підрозділи «Штурм-З» для проведення локальних наступальних операцій в Україні, про їхню елітарність більше не йдеться.

«Численні свідчення вказують на те, що цим підрозділам надається найнижчий пріоритет у матеріально-технічному та медичному забезпеченні, в той час як вони постійно отримують накази йти в атаку», - зазначають експерти.

За їхніми словами, існування "Шторму-З" підкреслює надзвичайні труднощі, з якими стикається Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції.

Читайте також: Юсов розповів, скільки російських військових зараз в Україні

Російські окупаційні війська продовжують наступальні операції для оточення міста Авдіївка Донецької області, але на разі не досягли запланованого успіху.  Натомість окупанти зазнали чималих втрат у техніці та особовому складі.