UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупаційні війська наростили інтенсивність атак на фронті — Генштаб

Найбільш напружена ситуація на покровському напрямку. 

У вівторок надвечір російська армія збільшила інтенсивність атак майже на всьому фронті. Протягом дня зафіксовано 108 зіткнень, станом на 20:00 ще тривали бої на 18 ділянках, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України

Читайте також: Росія готується відкрити новий фронт – Умєров

На харківському напрямку росіяни здійснили шість атак. Два штурми тривають неподалік Вовчанська. 

На куп’янському напрямку Сили оборони відбили 17 штурмів окупантів. Ще тривають два штурми неподалік Петропавлівки та Дружелюбівки. 

На цьому напрямку армія РФ втратила 35 військових. Знищено одну артилерійську систему, пошкоджено один танк, автотранспорт та артсистему. 

На лиманському напрямку відбито 16 атак росіян. На сіверському напрямку відбито сім атак в районі Білогорівки. Ще одна продовжується. 

На краматорському напрямку противник шість разів безуспішно намагався покращити своє тактичне положення.

У Генштабі відзначили, що найбільш напружена ситуація на покровському напрямку.  Тут тривають 10 з 25 боїв. Росіяни ведуть бої неподалік населених пунктів Новоолександрівка та Сокіл.

На курахівському напрямку Сили оборони відбили вісім штурмів, один ще триває. На времівському напрямку російські здійснюють атаки біля Старомайорського. Тут відбито п’ять атак, одна ще триває. 

На плацдармах на лівому березі Дніпра зафіксовано 10 бойових зіткнень. У районі Олешківських Пісків ще тримає один бій.

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко попередив про те, що росіяни можуть спробувати в будь-який момент розширити зону бойових дій на українському кордоні. На сьогодні, у районах Липців та Вовчанська ЗСУ стримують просування армії РФ вглиб.