UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти запустили дрони Shahed: у кількох областях загроза

Військові фіксували рух БпЛА в північно-західному напрямку.

Окупаційні війська РФ пізно ввечері п’ятниці, 24 листопада, знову запустили дрони-камікадзе Shahed іранської розробки для завдання ударів по території України. Повітряні сили Збройних Сил України зафіксували пуски росіянами ударних безпілотників з півдня, про що написали в Telegram.

Близько 23:00 наші захисники попередили: “Група "Шахедів" на межі Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської областей! Напрямок руху – північно-західний”.

Після цього ПС ЗСУ окремо звернулися до жителів міста Кривий Ріг із закликом перейти в укриття.

Читайте також: Цієї ночі усього три "шахеди" кілька годин тероризували Україну, у Повітряних Силах пояснили, чому так трапляється

Станом на 23:00 повітряну тривогу оголошено в Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Небезпека може виникнути і в інших регіонах. Щоб убезпечити себе під час атаки, варто перейти в бомбосховища або, як мінімум, скористатися правилом “двох стін”.

У ніч проти 24 листопада росіяни завдали чергового удару по Україні, застосувавши дві керовані авіаційні ракети Х-59 та три дрони типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила всі ударні БпЛА, але не ракети.