UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених на Торецькому напрямку – розпочато розслідування

Правоохоронці встановлюють обставини трагедії.

Українські правоохоронці розслідують ймовірний розстріл російськими окупантами трьох українських військовополонених на торецькому напрямку.  Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

Відповідна інформація з’явилася у одному з Telegram-каналів. У повідомленні йдеться про те, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже одразу розстріляли в спину.

У Генпрокуратурі наголосили, що збройні сили РФ систематично та цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права і що  умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Читайте також: ГУР ідентифікувало росіян, які причетні до розстрілу українських полонених біля Роботиного

Наразі проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Правоохоронці встановлюють обставини інциденту.

Минулого місяця стало відомо, що на запорізькому напрямку російські військові розстріляли групу українських військовополонених.