UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії підтверджують контрнаступ ЗСУ, але намагаються применшити його результати

Деталі сьогоднішнього звіту ISW щодо контрнаступу та інші висновки про загальну обстановку на фронті.

Українські війська здійснили візуально підтверджені наступи в західних частинах Донецької та Запорізької областей, які російські джерела підтвердили, але намагалися применшити, йдеться в сьогоднішньому звіті американського Інституту дослідження війни. 

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на півдні України українські війська просунулися на від 300 до 1500 метрів. (А під Бахмутом два дні тому  – на 1400 метрів).

Читайте також: Війська РФ перекидають найбільш боєздатні частини з херсонського напрямку — Маляр

Маляр та інші українські та російські джерела повідомляли, що ЗСУ здобули успіхи на південь від Великої Новосілки між 10 і 11 червня, зокрема звільнили Макарівку, Нескучне, Благодатне, Сторожеве та Новодарівку.

Деякі російські джерела повідомили, що бої тривають у «сірій зоні» чи спірних районах або що українські сили діють у районах, які російські війська не повністю окупували до початку українських атак на півдні України. Російські джерела, ймовірно, називають просування через російську оборону захопленням «сірих зон», щоб применшити українські досягнення та не повідомляти про прорив українських сил через лінії оборони. Та українські війська звільнили декілька міст.

Читайте також: Підрив Каховської дамби — справа рук російських військових: аргументи від ISW

Інші ключові висновки Інституту за останню добу:

Читайте також: Обмін полоненими: Україна повернула майже 100 людей

Читайте також: Данілов — Кадирову: Мститися потрібно Москві і Путіну. Це вони вбивали чеченців