UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські чиновники бояться синьо-жовтих кольорів, РФ стає дедалі більш тоталітарною — британська розвідка

В Росії затримують за використання синьо-жовтої символіки.

Деякі місцеві російські силовики, ймовірно, інтерпретують драконівське російське законодавство воєнного часу так, що публічна демонстрація синьо-жовтої символіки заборонена, оскільки це може свідчити про приховану підтримку України, зазначає Міноборони Британії.

Зокрема, згідно з повідомленнями, 9 травня 2023 року працівника будинку для літніх людей заарештували за те, що він прийшов на роботу в синьо-жовтій куртці. 

А нещодавно у Волхові під Санкт-Петербургом військовослужбовці Національної гвардії Росії заарештували 22-річного чоловіка за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який, як з'ясувалося згодом, був синьо-жовтим прапором Повітряно-космічних сил Росії.

Репресії підкреслюють невпевненість параноїдальних російських чиновників щодо того, що є і що вважається допустимим у дедалі більш тоталітарній системі.

Критика арештів пролунала з неочікуваного боку: від ультранаціоналістичної провоєнної Ліберально-демократичної партії. Символіка партії містить жовтий колір на синьому тлі.

Читайте також: Зеленський про Путіна: "Всі тоталітарні режими закінчуються однаково"

Раніше повідомлялося, що Держдума Росії ухвалила низку законів, якими закріпила репресії проти своїх громадян і порушення прав людини. Поправки до російського законодавства, ухвалені у березні 2022 року, запровадили відповідальність за дискредитацію Збройних сил РФ.

Ексзаступник Генерального прокурора України Гюндуз Мамедов заявив, що режим у Росії трансформується з авторитарного в тоталітарний.