UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російське командування намагається приховати реальні втрати особового складу — Маляр  

За словами заступниці міноборони, щодня окупанти гинуть сотнями на Півдні та Сході, а потім їх спалюють на відкритій місцевості.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє, що російське командування намагається приховати реальний стан справ та втрати особового складу. Окупанти не ховають та не транспортують рештки своїх військових до РФ. Замість цього загарбники просто спалюють їх.

Читайте також: Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати ворога: скільки ще загарбників знищено

За словами Маляр, недалеко від Мелітополя майже невпинно йде процес спалювання тіл та решток російських військовослужбовців. Їх туди звозять вантажівками. Місцеві постійно відчувають характерний запах від їдкого диму.

У Херсонській області загиблих звозять до моргу Чаплинської районної лікарні. Там поряд їх хоронять на двох локаціях, одна з  яких них має площу до 100 гектарів.

Нагадуємо, раніше заступниця міноборони зазначала, що на тимчасово окупованих територіях окупанти продовжують переробляти об’єкти цивільної інфраструктури під місця репресивних заходів проти цивільних та приховання своєї діяльності.