UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська влада вирішила вивозити жителів Курської області в Україну

Мова йде про «евакуацію» на територію тимчасово окупованої Запорізької області.

Російські військові у Бердянську

Російські військові у Бердянську

Влада Курської області заявила, що планує евакуйовувати частину населення регіону на окуповані території Запорізької області України. Таку заяву виконувач обов’язків губернатора Курської області Алєксєй Смирнов зробив після розмови з російським гауляйтером окупованої частини Запоріжжя Євгеном Балицьким.

Смирнов та Балицький домовились, що переселенців із прикордонних районів Курської області РФ розмістять в санаторіях та пансіонатах на березі Азовського моря, на відрізку від Бердянська до Кирилівки.

«Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для доставки людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області», - заявив очільник Курської області.

Telegram-канал «Важные истории» пише, що у російській соцмережі Вконтакте під постом Смирнова відразу з’явилось кілька обурених коментарів.

«У Запорізькій області простоюють готелі без туристів? А тут тобі варіант 100% заповнення. ...> Там теж стріляють. Було б логічно вивозити людей за Урал», - поскаржились жителі Курщини.

Читайте також: Путін призначив давнього соратника та ексохоронця Дюміна відповідальним за «звільнення» Курської області

Напередодні  Смирнов доповів Путіну, що з Курської області евакуювалися понад 120 тисяч людей. При цьому додав, що більшість виїхали самостійно.

Сьогодні російська влада оголосила евакуацію у Великосолдатському районі Курської області. Він не межує з Україною, але через нього проходить траса до Курської АЕС.

Як зазначив  полковник у відставці, колишній командувач сил Великої Британії і НАТО Геміш де Бреттон-Гордон, під час операції в Курській області українська армія продемонструвала ефективний загальновійськовий маневр та «західний» спосіб ведення бойових дій. Він прогнозує, що наступ на Курщину може стати переломним у війні.