UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська ПВО, ймовірно, збила власний літак під Токмаком - британська розвідка

Ціллю став оновлений літак Су-35С.

Російські сили протиповітряної оборони з високою ймовірністю 28 вересня збили один з власних багатоцільових бойових літаків Су-35С "Фланкер М" над Токмаком, приблизно за 20 км за нинішньою лінією фронту.

Як зазначають аналітики Міністерства оборони Великої Британії, хоча Росія втратила близько 90 літаків з початку вторгнення, це, ймовірно, лише п'ята втрата Су-35С - найсучаснішого російського бойового літака, що перебуває на озброєнні.

За словами експертів, місце ураження є важливим, оскільки Токмак є добре укріпленим містом, в якому часто розміщуються російські штаби, що керують однією з найбільш запеклих ділянок фронту.

“Ці штаби, як правило, захищені спеціальними системами протиповітряної оборони малої і середньої дальності. Вони майже напевно перебувають у дуже високій готовності, оскільки Україна продовжує наносити ефективні глибокі удари по таких об'єктах”, - підкреслюють експерти.

Читайте також: У Росії взялися за графіті літаків: навіщо вони це роблять і реакція ГУР

За даними Генерального штабу Збройних сил України українські захисники від початку повномасштабного російського вторгнення знищили над Україною 315 літаків та 316 гелікоптерів.