UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія скидає на Херсон малопомітні міни-"пелюстки" — МВА

Цей невеликий снаряд є дуже небезпечним.

Російська армія дистанційно скидає на дороги Дніпровського району Херсона міни-"пелюстки" (також відомі як "лєпєсткі" або "метелики"). За сьогодні зафіксовано вже декілька подібних випадків, повідомив голова Херсонської МВА Роман Мрочко. 

Читайте також: На Харківщині постраждали четверо мирних жителів. Один із постраждалих підірвався на «пелюстці»

Він зазначив, що це поширена невелика протипіхотна міна зеленого або коричневого кольору, до якої небезпечно наближатися. Вона розміром з долоню та може вибухнути, якщо до неї доторкнутися. Також міна може спрацювати сама по собі, підкреслив Мрочко.

"Категорично заборонено наближатися до міни і тим більше її чіпати! У разі виявлення такої "пелюстки" набирайте "101", — закликав голова Херсонської МВА.

Нагадаємо, 7 жовтня росіяни скинули КАБи на Херсон та поранили людей. Дві бомби влучили в північній частині міста, ще дві — у Центральному районі. 

Також протягом минулої доби, 6 жовтня, росіяни обстріляли 15 населених пунктів Херсонської області. За словами очільника обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, через ворожу атаку постраждали пʼятеро людей.