UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська агресія закінчиться зі звільненням Криму – Зеленський

26 лютого відзначається День спротиву окупації Криму і Севастополя.

Президент Володимир Зеленський у вечірному відеозверненні наголосив на тому, що російська агресія розпочалася в 2014 році із захоплення Криму, і його звільненням Україна покладе край російському терору в Україні та світі. 

Президент нагадав, що 26 лютого відзначається День спротиву окупації Криму і Севастополя, і пообіцяв повернути всіх своїх людей з російської неволі і інформаційно доносити до українців на окупованих територіях правду. 

"В 2014 році російська агресія розпочалася саме із захоплення Криму, логічно, що звільненням Криму ми поставимо крапку на будь-яких намаганнях Росії ламати життя українцям та всім народам Європи, Азії, на підкорення яких Кремль колись претендував. Міжнародне право переможе саме тут, на землях України, на Донбасі, Приазов'ї, на Херсонщині, і в Криму", - зазначив президент.

Зеленський рзповів, що провів зустріч із редакторами та журналістами, під час якої говорили про посилення інформаційної роботи нашої держави і суспільства. Особливо це стосується тих частин світу, де українська дипломатія довгими десятиліттями з різних причин не була представлена. 

Читайте також: Росіяни бояться деокупації Криму, тому посилюють оборону півострова – Генштаб

"Зараз ми маємо зробити так, щоб інформаційно та дипломатично ми були максимально потужними, щоб позиція України була абсолютно зрозумілою в усіх частинах світу. Це важливо в роботі над зебезпеченням деокупації територій, наших активних дій, які ми плануємо. Чим більше знають про Україну, чим більше розуміють Україну, тим більше підтримують Україну, тим ближчою стає наша перемога. Дуже важливо, щоб Росії не вдалося закрити інформаційно наших людей, нашу землю на тій частині України, де поки що є триколор терористів. Ми зробмио все, щоб доступ наших людей до правдивої інформації ставав більшим", - зауважив президент.

Читайте також: Повернувши Крим, ми відновимо мир – Зеленський

У Держдепартаменті США зазначили, що ніколи не визнають окупацію Росією українського Криму. Колишній командувач Армії США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що Україна зможе повернути собі контроль над окупованим Кримом до серпня 2023 року. На його думку, зупинки боїв через зиму не буде, і Сили оборони використають холодні місяці для підготовки.